Spaghetti stroganoff met balletjes

4 personen

25 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 1 rode ui
  • 400 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • olijfolie om in te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 500 gram champignons
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 ml water
  • 100 ml kookroom
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 4 augurken

Bereiden

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Kneed in een kom ui, gehakt, ei en paneermeel door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de balletjes en de knoflook rondom goudbruin. Leg een deksel op de pan en gaar de balletjes circa 6 minuten.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Voeg de champignons, paprika’s en de paprikapoeder toe en bak circa 4 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, water, room en bouillonblokje toe en laat met deksel op de pan sudderen.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de augurk in dunne reepjes.
  • Roer de helft van de peterselie en de augurken door de saus. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Verdeel de spaghetti over borden en schep de stroganoff met balletjes over de borden. Strooi de resterende peterselie erover.

Romige spinazielasagne

4 personen

30 minuten bereiden + 30 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram Pecorino Romano (kaas)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 12 lasagnebladen
  • 450 gram gesneden bladspinazie (deelblokjes, diepvries, ontdooid)
  • 250 gram mascarpone (zachte roomkaas)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Rasp de Pecorino fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 minuten.
  • Voeg de knoflook, oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan het gare gehakt en kook 5 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Maak laagjes met 1/3 van de gehaktsaus, lasagnebladen, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de mascarpone. Bestrooi steeds met peper en zout.
  • Bestrooi met de Pecorino.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • Verwijder de folie en zet nog 10 minuten in de oven.

Bewaartip

  • Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet ‘m nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.