Pasta met spinazie, boursin en gehakt

Benodigdheden: 

  • 1 pak gewone diepvriesspinazie
  • rundergehakt
  • champignons
  • uitje
  • 1 pakje boursin
  • spekjes
  • evt: cashewnoten

Bereidingswijze: 
Spekjes uitbakken.
Gehakt rullen
Gesnipperd uitje erbij
Gesneden champignons erbij
Alles lekker bakken, dan spinazie erbij en als laatste de boursin erdoor roeren. Gekookte pasta erdoorheen roeren en eventueel de cashewnoten erover strooien.

Gehaktballetjes met sperzieboontjes en perzik

Benodigdheden: 

  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 500gr gehakt
  • 1 blik perziken
  • 2 eetlepels boter
  • 500gr sperziebonen
  • 1 zakje Babi Pangang saus (Conimex)
  • 2dl water

Bereidingswijze: 
Het gehakt kruiden naar eigen smaak en daarvan 16 balletjes draaien 10 min bakken. De perziken in stukken snijden. De Gehaktballetjes uit de pan halen en even warm houden. Doe het water bij het vet in de pan en de schoongemaakte sperzieboontjes. Laat dit 20 min smoren
Roer de sausmix door de sperziebonen en voeg perzik en gehaktballetjes toe. Kruid eventueel nog naar smaak met bijvoorbeeld Ketjap Manis of Sambal. Het geheel 5min opwarmen. Serveren met krieltjes of rijst.

Bron: peuterplace.nl

Preiprol

Benodigdheden: 

  • 1 kg aardappel
  • 800 g gesneden en gewassen prei
  • 250 g magere spekblokjes
  • 3 hardgekookte eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • azijn
  • zoutpeper
  • kerriepoeder
  • boter
  • melk

Bereidingswijze: 

Kook de aardappels met de in ringen gesneden prei erop in weinig water met een bouillonblokje. Bak ondertussen de spekblokjes uit tot ze lekker knapperig zijn. Kook de eieren.
Giet de aardappel en prei af. Stamp deze fijn met een klontje boter en eventueel een scheutje melk of room. Roer er de geraspte kaas en uitgebakken spekblokjes door. Kruiden met peper, zout, kerriepoeder (als je dat niet lust mag ook nootmuskaat) en een flinke scheut azijn (proef en voeg beetje bij beetje meer toe naar smaak, wij houden wel van flink wat azijn). Snijd de eieren in stukjes en roer door de stamppot.

 

Bron: peuterplace.nl