Mac ’n Cheese

Benodigdheden:  (4 PERSONEN)

  • 300-400 gram macaroni
  • 200 gram schouderham (in plakken)
  • 1 zakje geraste kaas (belegen of jong belegen)
  • 1 zakje mix voor kaassaus
  • 3 grote eetlepels crème fraîche (ongeveer een half bakje)
  • bosje peterselie
  • Eventueel zout & peper
Bereidingswijze: 

Begin met het opzetten van een pan water voor de macaroni.
Maak ondertussen de kaassaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vaak mix je 250 ml koud water met de inhoud van de verpakking en brengt dit aan de kook. Goed blijven roeren want de saus brandt snel aan.
Zodra het water kookt, kook je de macaroni zoals aangegeven op de verpakking.

Verwarm je oven voor op 225 graden. Ik gebruik voor dit gerecht de grill-functie op mijn oven, zodat de kaas straks goed smelt en de macaroni een lekker korstje krijgt. Als je dit niet hebt, is dat natuurlijk geen probleem en zet je de oven op de reguliere stand.

Snij de plakken ham in vierkantjes en snij de peterselie fijn.
Voeg de halve zak geraspte kaas en de crème fraîche toe aan de kaassaus en mix dit goed door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe aan de saus.
Zodra je macaroni gaar is, giet je deze af en doe je de macaroni in de ovenschaal. Roer hier je kaassaus, de ham en de fijngesneden peterselie doorheen. Verdeel het geheel goed over de ovenschaal en strijk de bovenkant enigzins glad.

Strooi nu de andere helft van de geraspte kaas op de macaroni zodat er een mooie kaaslaag bovenop ligt. Roer dit niet door je macaroni heen. De macaroni gaan nu namelijk in de oven en dat zorgt ervoor dat er een lekker krokant kaaslaagje op je macaroni komt te liggen.
Bak de macaroni nog ongeveer 10 minuten in de oven.

Bron: smulweb.nl