Kindernasi

Benodigdheden:  (4-5 PERSONEN)

  • 250 gram pandanrijst
  • 250 gram sperziebonen, optioneel
  • 400 gram chinese roerbakmix,
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
  • 2 theelepels koenjit, geelwortel
  • 2 theelepels ketoembar, korianderzaad
  • 125 gram roze garnalen
  • 125 gram blokjes ham

Bereidingswijze: 

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Kook intussen in een andere pan met een laag water en wat zout de sperziebonen in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Snijd de roerbakgroenten eventueel iets kleiner. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, geelwortel en het korianderzaad 30 seconden.
Voeg de roerbakgroenten toe en bak ze 2-3 minuten.
Meng er vervolgens de rijst, sperziebonen, garnalen en ham door. V
erwarm de nasi nog 2 minuten en voeg zout en peper naar smaak toe.
Lekker met kroepoek.

Tips: 

Maak eventueel een omelet bij de nasi. Klop 3 eieren los met wat zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en schenk de eieren in. Laat ze uitvloeien in de pan en bak er een dunne omelet van. Rol de omelet op en snijd hem in dunne reepjes
Zet voor de mama’s en papa’s lekker atjar, ketjap en sambal op tafel, zodat zij het helemaal naar hun smaak kunnen maken.

Bron: kids-n-fun.nl

Macaroni met gehakt

Tijd: 25 min

Benodigdheden:  (2-3 PERSONEN)

  • 150 gr gehakt
  • 150-175 gr macaroni
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gr prei
  • 1 paprika
  • 3 trostomaten
  • 2 el ketchup
  • 1 tl tijm
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • geraspte kaas

Bereidingswijze: 

Bereidingswijze:
Zet een pan water op en kook de macaroni volgens de bereidingswijze op het pak.
Macaroni met gehakt
Snijd de ui, knoflook, prei, paprika en tomaten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook, prei en paprika aan. Voeg na circa 3-4 minuten de tomaten, kruiden en ketchup toe. Laat het geheel circa 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Vervolgens pureer je de saus (dit hoeft natuurlijk niet).
Macaroni met gehakt
Bak in een andere pan het gehakt rul en voeg dit daarna toe aan de tomatensaus, net zoals de macaroni. Meng alles goed door elkaar. Schep de macaroni op twee borden en strooi nog wat geraspte kaas en eventueel basilicum over de macaroni.

Bron: lekkerensimpel.com

Pastasalade voor kinderen

Benodigdheden:  (4 PERSONEN)

  • 300 gram pasta in leuke vormpjes
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 150 gram snijworst
  • 1 banaan
  • Handje rozijntjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 avocado
  • Milde dressing (Thousand islands bijvoorbeeld)

Bereidingswijze: 

Kook de pasta beetgaar
Ondertussen de banaan in plakjes snijden
Rozijntjes wellen in wat water (of sinaasappelsap)
Snijworst snijden (wat klinkt dat leuk) in blokjes
Tomaten in blokjes snijden (pitjes, ofwel drab zoals de kinderen het zullen noemen niet gebruiken)
Avocado in de lengte doormidden snijden, pit er uit wippen en vruchtvlees met een theelepeltje er uit lepelen
Als de pasta gaar is giet je deze af
Dan de snijworst, banaan, rozijntjes, tomatenblokjes, avocado en gerookte kipfilet bij de pasta doen in een grote kom
Dressing toevoegen (hoeveelheid naar smaak)
Koud serveren.

Brom: pastasaladerecepten.nl

Zomerse lasagne met spinazie en pesto

Benodigdheden:  (2-3 PERSONEN)

  • 100 g pesto
  • 400 g ricotta
  • 150 ml kookroom
  • 200 g spinazie
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 9 lasagnevellen
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 40 g pijnboompitten

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm de pesto, 250 gram ricotta en room in een pan. Meng goed door.
Hak de spinazie grof en voeg in delen toe aan de pan, samen met de doperwtjes. Laat zo’n 5 minuten pruttelen.
Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Halveer de cherrytomaatjes.
Bedek de bodem van een ovenschaal (ca. 25 x 19 cm) met 1/3 van het pestomengsel en de cherrytomaatjes. Bedek met 3 lasagnevellen. Herhaal deze stap 2 keer zodat je 3 lagen krijgt.
Bedek de laatste laag met de overige ricotta, de geraspte Parmezaanse kaas en bestrooi ten slotte met de pijnboompitten.
Bak de pestolasagne in zo’n 25 – 30 minuten goudbruin.
Je kunt de lasagne maximaal 2 dagen bewaren in een afgedekte

Bron: chickslovefood.com

Mexi­caan­se oven­scho­tel met ge­hakt

Benodigdheden:  (4 PERSONEN)

  • 500 g rundergehakt
  • 40 g burrito seasoning mix (zakje)
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 300 g maiskorrels (blikje)
  • 400 g chilibonen (blik)
  • 200 g geraspte milde kaas 45+ (zak)
  • 150 g tortillachips naturel (zak)
  • 1 puntpaprika

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul. Voeg de seasoningmix en tomatenblokjes toe en verwarm nog 2 min. Schep het mengsel in de ovenschaal.
Laat de maïskorrels uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel. Verdeel hier achtereenvolgens de chilibonen, de helft van de kaas, de helft van de tortillachips en de rest van de kaas over.
Was de paprika, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Verdeel over de kaas.
Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Serveer met de rest van de tortillachips.

Bron: AH.nl