Pasta carbonara

4 personen, 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 250 ml slagroom
  • versgemalen peper
  • 300 gram pasta (spaghetti of een andere soort)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • circa 12 blaadjes basilicum

Voorbereiden

  • Klop de eieren los en roer de kaas erdoor.

Bereiden

  • Bak de blokjes spek in een koekenpan lichtbruin en knapperig.
  • Voeg de room en naar smaak versgemalen peper toe.
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  • Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Roer meteen een lepel olijfolie door de pasta om aan elkaar kleven te voorkomen.
  • Doe de pasta terug in de pan, die op een laag vuur staat en roer de spekjes en room er doorheen.
  • Roer ten slotte het ei-kaasmengsel door de pasta die goed moet worden doorgewarmd.
  • Dien op zodra het mengsel is gestold.
  • Schep de pasta carbonara in een voorverwarmde schaal. Garneer het gerecht met basilicumblaadjes.