Lasagne

Ingrediënten

  • 1 prei
  • halve rode paprika
  • halve gele paprika
  • 1 ui
  • halve courgette
  • champignons
  • 400 gram gehakt
  • 300 ml melk
  • 200 gram geraspte kaas
  • paprikapoeder
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • ketjap
  • 1 pakje lasagnebladen
  • 1 pakje lasagne traditionale met bechamelsaus

Bereiden

  • Rul het gehakt in de koekenpan en kruid dit met peper, zout, paprikapoeder en kerriepoeder.
  • Bak de ui aan en voeg de tomatensaus uit het pakje toe aan het gehakt.
  • Doe hier de gesneden groenten in en laat dit 5 minuten zachtjes koken.
  • Zet de oven aan op 200ºC.
  • Doe de 300 ml melk in een kom en strooi de bechamelpoeder in de melk. Roer dit goed door en laat dit onder af en toe roeren 5 minuten staan.
  • Vet een grote lasagneschaal in met olie en doe de eerste laag met saus met groenten in de schaal.
  • Dek dit af met een laagje lasagnebladen en doe dit nogmaals.
  • Eindig met een laagje lasagnebladen.
  • Schenk hierop de bechamelsaus en strooi er uiteindelijk de geraspte kaas overheen.
  • Bak de lasagne in 30 minuten klaar.