Bananen muffins met rozijnen

Voor ongeveer 12 muffins

Ingrediënten
* 1 flinke banaan, rijp
* 250 ml melk
* 75 g poedersuiker
* 120 g rozijnen
* 1 ei
* 50 g margarine, gesmolten
* 175 g bloem
* 2 theelepels bakpoeder
* 12 papieren muffinvormpjes en muffin bakblik

Bereiden
* De oven voorverwarmen op 190 graden.
* Prak de banaan in een flinke kom, met een vork of met een staafmixer.
* Smelt de boter (magnetron of pannetje).
* Meng de melk, het ei en de gesmolten boter door de geprakte banaan.
* Meng in een andere kom de poedersuiker met de bloem en de bakpoeder.
* Doe de inhoud van de ‘natte’ kom bij de ingrediënten van de ‘droge’ kom. Meng kort. Als het deeg nog heel erg slap is, voeg dan war bloem en bakpoeder toe.
* Doe de rozijnen erbij en meng door tot alles gemengd is. Kort mengen, niet alle klontjes weg willen roeren, dat komt goed. Als je te lang mengt worden de muffins taai.
* Zet de papieren muffinvormpjes in het bakblik.
* Schep het deegmengsel in de muffinvormpjes.
* Bak de muffins in 20-25 minuten gaar. Controleer op gaarheid met een satéprikker.