Kindernasi

Benodigdheden:  (4-5 PERSONEN)

  • 250 gram pandanrijst
  • 250 gram sperziebonen, optioneel
  • 400 gram chinese roerbakmix,
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
  • 2 theelepels koenjit, geelwortel
  • 2 theelepels ketoembar, korianderzaad
  • 125 gram roze garnalen
  • 125 gram blokjes ham

Bereidingswijze: 

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Kook intussen in een andere pan met een laag water en wat zout de sperziebonen in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Snijd de roerbakgroenten eventueel iets kleiner. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, geelwortel en het korianderzaad 30 seconden.
Voeg de roerbakgroenten toe en bak ze 2-3 minuten.
Meng er vervolgens de rijst, sperziebonen, garnalen en ham door. V
erwarm de nasi nog 2 minuten en voeg zout en peper naar smaak toe.
Lekker met kroepoek.

Tips: 

Maak eventueel een omelet bij de nasi. Klop 3 eieren los met wat zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en schenk de eieren in. Laat ze uitvloeien in de pan en bak er een dunne omelet van. Rol de omelet op en snijd hem in dunne reepjes
Zet voor de mama’s en papa’s lekker atjar, ketjap en sambal op tafel, zodat zij het helemaal naar hun smaak kunnen maken.

Bron: kids-n-fun.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *