Erwtensoep

Ingrediënten

  • soepvlees
  • 1 vleesbouillonblokje
  • zout
  • pak spliterwten
  • prei
  • paar aardappelen
  • 1 winterwortel
  • eventueel: rookworst

 

Bereiden

  • Laat het vlees een half uur trekken in water met een bouillonblokje en zout. (Kijk op het pak spliterwten hoe veel water nodig is.)
  • Haal het vlees uit de bouillon en laat afkoelen.
  • Voeg een pak spliterwten toe. Op het pak staat hoe lang dit moet koken. Regelmatig roeren.
  • Snij de prei in ringen.
  • Snij het vlees in blokjes.
  • Snij een paar aardappelen in blokjes.
  • Snij de wortel in blokjes.
  • Doe prei, vlees, aardappel en wortel bij de soep.
  • Laat een tijdje koken.
  • Eventueel: voeg in plakjes gesneden rookworst toe.