Bloemkoolsoep

4-6 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 20 gram boter
  • 1 prei, in ringen
  • 3 theelepels (Indiase) kerriepoeder
  • 15 gram bloem
  • 4 eetlepels koffieroom
  • 125 gram magere spekreepjes

 

Bereiden

  • Breng water aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten.
  • Verhit de boter in een soeppan en fruit de prei met het kerriepoeder.
  • Voeg de bloem toe en laat lichtbruin worden.
  • Giet beetje voor beetje 1,5 liter water erbij en voeg de bloemkoolroosjes toe.
  • Laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Bak intussen de spekreepjes goed uit en bewaar ze.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de koffieroom door de soep en strooi er wat spekjes op voor de garnering.