Ingredienten
- 1 ui
- 300 g winterwortels
- 1 stengel bleekselderij (Kan ook zonder)
- 100 g ontbijtspek
- 3 el olijfolie
- 500 g rundergehakt
- 70 g tomatenpuree (blikje)
- 1 tl gedroogde oregano
- 250 ml rode wijn
- 250 ml vleesbouillon (van tablet)
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 500 g spaghetti (lunghi, extra lange spaghetti)
Bereiding
- Verhit de olie in een braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 3 min. zachtjes. Voeg het spek en gehakt toe en roerbak 5 min. tot het gehakt rul is. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en bak 2 min mee. Schenk de wijn erbij en laat nog 5 min. sudderen. Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. sudderen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af (niet met koud water spoelen!) en verdeel over de borden. Schep de saus over de spaghetti.
Combinatietip:
Lekker met geraspte kaas en gemengde groene salade.
Tip:
Dit is een snelle versie van de klassieke ‘Ragú Bolognese’. De Italianen laten deze saus minstens anderhalfuur zachtjes sudderen, met het deksel op de pan.
Bron: ( Albert Heijn )