Biefstuk met champignon-pepersaus

4 personen

25 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 4 (kogel)biefstukken van circa 150 gram
  • 2 eetlepels (ingemaakte) groene peperkorrels (uit een potje)
  • 50 gram boter
  • zout
  • 250 ml crème fraîche

Voorbereiden:

  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Zorg dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn.
  • Laat de peperkorrels uitlekken.

Bereiden:

  • Verhit de boter in een koekenpan.
  • Bak de biefstukjes snel aan beiden kanten aan.
  • Temper de hittebron en bak ze nog eens enkele minuten. De juiste baktijd hangt af van de gewenste gaarheid. (Medium: 2,5 minuut per kant.)
  • Schep de biefstukjes uit de pan en bestrooi ze met zout.
  • Dek ze toe met aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • Giet 100 ml water in de pan en roer de aanbaksels los van de bodem.
  • Voeg de peperkorrels en champignonplakjes toe en bak alles enkele minuten op een middelhoge hittebron.
  • Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus, zonder te koken, goed door.
  • Leg de biefstukjes heel even in de saus.
  • Verdeel de biefstukjes over de verwarmde borden en verdeel de champignons, pepertjes en saus over het vlees.

Serveersuggestie:

  • Eet bij dit gerecht sperziebonen en aardappelpuree.