chocolade schaaltje

Nodig:

  • 1 grote ballon
  • Plakband
  • 1 middelgroot schaaltje (niet te zwaar)
  • 200 g pure of melkchololade
  • 200 g wite chocolade
  • Bakpapier
  • Scherp mes

Maken:

  1. Smelt in 2 aparte schalen de bruine en de witte chocolade. Als de chocolade helemaal gesmolten is, laat het dan afkoelen tot lichaamstemperatuur. Het is belangrijk dat de chocolade goed afkoelt, anders knapt de ballon.
  2. Blaas de ballon op en leg er een knoop in. Plak een klein stukje plakband net naast de knoop. Hierdoor blijft de ballon straks 1 stuk als je hem leeg laat lopen.
  3. Zet de ballon in het schaaltje met de knoop aan de onderkant en plak de ballon vast aan het schaaltje.
  4. Giet een kwart tot een derde van de bruine chocolade over de ballon. Giet er daarna een kwart tot een derde van de witte chocolade over heen.
  5. Laat de chocolade hard worden in een koude kamer, of in de koelkast om het proces te versnellen. Het is klaar als de chocolade hard genoeg is om aan te raken en niet meer glimt.
  6. Ga door met laagjes chocolade maken tot bijna alle chocolade op is. Bewaar ongeveer een kwart van de witte chocolade om een bodem voor de schaal te maken.
  7. Giet het restje van de witte chocolade op het bakpapier en zet de ballon met de chocoladekant naar beneden er meteen in. Houdt vast tot de chocolade hard genoeg is dat de ballon niet beweegt als je hem los laat. Laat het dan nog een paar minuten hard worden.
  8. Maak de plakband los waarmee de ballon aan het schaaltje is geplakt en haal het schaaltje eraf.
  9. Houd de ballon vast aan de knoop en prik met een scherp mes in het stukje plakband dat je erop geplakt hebt.
  10. Trek voorzichtig aan de knoop om de lucht er rustig uit te laten lopen. Als de meeste lucht uit de ballon is kun je de ballon makkelijk verwijderen.
  11. Klaar! Vul het schaaltje met lekkers!

http://www.goodtoknow.co.uk/recipes/pictures/34229/how-to-make-a-chocolate-bowl